Чаролија преточена у књигу

Уколико припадате златном троуглу, онда је ово књига за вас!

ШТА ЈЕ ЗЛАТНИ ТРОУГАО!
Златни троугао је синергија деце, родитеља и учитеља!

ЈЕСЕЊА ГОЗБА са вилом Босиљчицом је прва књига из едиције Чаробно село. У питању је књига кратке прозе намењена деци млађег школског узраста, можда чак и ученицима петог разреда, али свакако и родитељима и учитељима

КАКО ЈЕ НАСТАЛА ЕДИЦИЈА ЧАРОБНО СЕЛО?
Наша едиција је настала из потребе да се олакша учитељима који раде по нашем курикулуму или тек одлучују да раде по истом, да лакше испуне исходе планиране овим курикулумом.
Цео концепт учења „Чаробно село“ у фокус ставља управо креативно размишљање тако што се деца подстичу да прво стварају властите различите идеје, потом да стварају креативне идеје, да уче да их процењују, и на крају, да их побољшавају и надограђују.

Основни циљ овог програма је да сва деца која га похађају постану добри људи, да умеју критички да се односе према свету око себе, да брину једни од другима и својој планети, да чувају писмо, језик, културу, веру и традицију свог народа, али и да јачају интеркултуралне компетенције, мисле слободно и да су способни да доносе одлуке и праве изборе у животу.

Исходи учења овог програма су структурирани од 4 тематска интегративна подручја, односно наставна модула под називима:
• 💛Јесења гозба
• 💚Зимски мир
• 💙Пролећна журба и
• ❤️Летња врева
Модули су затим подељени на по 9 тема…

Е, управо из ових тема израсле су приче које ће ваша деца и ученици, са вама или самостално, ускоро читати. И оно најважније, у нашој едицији, као и у целом курикулуму, велики акценат је стављен на јачање породичних и моралних вредности које недостају већини националних курикулума, па и нашем.

Уколико се читалачкој публици допадне ова књига, одмах на зиму доносимо другу књигу под називом Зимски мир са вилом Божицом, на пролеће 2022. стигла би Пролећна журба са вилом Ђурђицом а на лето исте године и Летња врева са вилом Сунчицом. Држите нам палчеве и подржите нас куповином ове прве књиге да у томе и успемо и децу обрадујемо са четири књиге које промовишу људске врлине и јачају породичне вредности.

Тим који је радио на овој књизи:

Ауторка: Жељана Радојичић Лукић

Илустраторка: Ана Григорјев

Лекторка: Оливера Потић

Сарадници:

Оливера Петровић, дипломирани педагог

Јасмина Стојковић, учитељица

Борко Петровић, наставник

Ана Вујић, учитељица

Рецензенти:

Градимир Стојковић, писац за децу

Проф. др Милутин Ђуричковић, писац за децу и одрасле и професор дечје књижевности

Проф. др Срето Танасић, дописни члан Академије науке и уметности РС, српски лингвиста

ИЗВОДИ ИЗ РЕЦЕНЗИЈА

ИЗ РЕЦЕНЗИЈЕ ПИСЦА ГРАДИМИРА СТОЈКОВИЋА

„…Узалудно је описивати или препричавати ову књигу. Она се мора читати, прочитати, схватити и онда – испочетка. Толико тога постоји у њој, више него довољно за непрекидно читање уз уживање, учење, преживљавање и све оно остало што иде уз литературу која је оваквом посебно упечатљивом облику. Бајка? Није само бајка. Машта је у свему што читамо и што одликује ову књигу, дајући јој готово магијску привлачност. Има ту популарно примењених наука – зоологије, ботанике, земљописа, наравно ту је и екологија… учимо уз уживанцију.

ИЗ РЕЦЕНЗИЈЕ ПРОФЕСОРА МИЛУТИНА ЂУРИЧКОВИЋА

„…Вешто спајајући древно и савремено, бајковито и реалистичко, домаће и страно, ауторка ствара широк простор за сазнајне могућности из различитих области и дисциплина (историја, географија, биологија, језик, друштво, предузетништво, домаћинство, дигитална и финансијска писменост), у којима млади читаоци, али и сви њихови васпитачи, могу много тога да науче и прихвате из опште културе и информисања. Обогаћене изванредним и надахнутим илустрацијама Ане Григорјев, ове кратке приче по много чему делују складно, уједначено и маштовито, те се могу читати са истим интересовањем и знатижељом од прве до последње, а све то кроз, у савременом свету нужно, али занемарено, искуствено учење….“

ИЗ РЕЦЕНЗИЈЕ НАШЕГ НАЈПОЗНАТИЈЕГ ЛИНГВИСТЕ, Проф. др СРЕТЕ ТАНАСИЋА

У великом броју књига за децу које се данас објављују, књига Жељане Радојичић Лукић сигурно ће се издвојити као посебна и ретко успела нова књига и која ће се радо читати. Више је разлога за то. Да би се разумело откуд прва књига једног аутора може да добије високе похвале, треба знати да се Жељана Радојичић Лукић за њу, свесно и(ли) несвесно, припремала цео свој досадашњи радни век.  После довољно времена проведеног у васпитно-образовном раду, који је запажен у и свету, и врло високо вреднован, Жељана Лукић Радојичић је решила да своја знања, искуства и помно изграђиване путеве до дечјих срца, мисли и маште открије, учини доступним и другима којим је истински циљ добро образовање и васпитање наше деце. И то не говорећи како би требало с децом радити, него показујући како се ради с децом.

Ова збирка прича, бајки – бајковитих прича из наше свакодневице посебна је по маштовитости која ће несумњиво побуђивати и задржавати дечју пажњу и побуђивати њихову машту. У то се увери ко год их чита, а нема сумње да је доста тога из њих аутор много пута и на различите начине проверио у раду с децом. Зато и делују овако уверљиво као дечје штиво.

💫💚💫❤️💫💛💫💙💫💚💫❤️💫💛💫💙💫💚💫❤️💫💛💫💙💫💚💫❤️💫💛

КАКО ДО КЊИГЕ?

Попуњавањем података на овом ЛИНКУ можете обезбедити свој примерак књиге коју вам шаљемо на кућну адресу у другој половини септембра месеца. У цену нису урачунати птт трошкови.

Све додатне информације можете добити ако нам пишете на мејл: carobnoselo@gmail.com

ХВАЛА СВИМА НА ПОДРШЦИ, МНОГО НАМ СВИМА ЗНАЧИ!

Постави коментар