5 najboljih nastavnika sveta u Vrujcima, Mionici i Srbiji

Global Teacher Prize je najprestižnija nagrada koja se dodeljuje na polju obrazovanja. Najbolji nastavnik sveta dobija milion dolara koje ulaže u obrazovanje svoje zemlje. Na konkurs, koji se svake godine raspisuje u junu mesecu, a traje do septembra, mogu se prijaviti nastavnici svih nivoa oбrazovanja, od predškolskog, preko osnovnoškolskog i srednjoškolskog, do visokog.

GTP

Prošle godine pristiglo je 30 hiljada prijava i u finalni izbor izabrano je njih 50 iz 37 zemalja sveta. Među tih 37 zemalja našla se i Srbija koju je predstavljala Željana Radojičić Lukić, učiteljica iz Mionice. Naći se na tako prestižnoj listi, najboljih nastavnika sveta, smatra se velikim uspehom i za velike zemlje, poput SAD, Rusije, Kanade, Australije ili Velike Britanije. Biti jedan od 50 najboljih na svetu i predstavljati jednu malu zemlju sa Balkana, sa razlogom se smatra poduhvatom i visoko postavljenim ciljem za druge, isto tako dobre, nastavnike iz Srbije i regiona.

Željana živi u Banji Vrujci, a radi u OŠ „Milan Rakić“ Mionica i to u maloj seoksoj školi u Vrujcima. Zahvaljujući njoj, njenom planetarnom uspehu, i njenoj tituli Ambasadora Varki fondacije, Banja Vrujci, Mionica i Srbija ugostiće nekoliko najboljih nastavnika sveta. Njih četvoro će u Srbiji, Mionici i Vrujcima boraviti za vreme međunarodnog festivala Kreativna čarolija.

Na jednom mestu, u Mionici i Banji Vrujci, u isto vreme će boraviti 5 najboljih nastavnika sveta. Svi oni koji dođu u mioničk kraj, i to 25.maja na festival u Vrujce , a 26.maja na tribinu „Čarobni svet obrazovanja briše granice“ u Mionicu, imaće tu privilegiju da čuju i razmene primere dobre prakse sa nastavnicima iz Grčke, Španija, Rusije i Makedonije. Biće to jedinstvena prilika da nastavnici iz Srbije i regiona oslušnu nastavnike iz svetskih metropola, poput Moskve, Madrida ili Atine i da pokušaju da dijagnostikuju prednosti i mane obrazovnih sistema bivše Jugoslavije u odnosu na razvijeni svet.

Dolazak najboljih nastavnika sveta i ambasadora Varki fondacije u Srbiju jako je značajan, jer će svi oni srpskim nastavnicima predstaviti neke svoje značajne međunarodne projekte i objasniti im kako mogu da u njih uključe svoje učenike i na taj način ih povežu sa učenicima širom sveta.

Sponzori ove akcije su dobri ljusi iz Rotari kluba Čačak i Rotari kluba Valjevo koji su prepoznali značaj ovog događaja, ne samo za Vrujce i Mionicu, već za celu Srbiju. Hvala im na podršci obrazovanju Srbije u ime OO 14.Kreativne čarolije.

Organizacioni odbor 14.Kreativne čarolije

Advertisements

Posted on мај 19, 2018, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Поставите коментар.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Socceroaza

Blog posvećen fudbalskim trenerima i svim zaljubljenicima fudbalske igre u cilju zajedničkog usavršavanja i edukacije, kao i informisanja o novim načinima, stilovima i metodama treninga u fudbalu, ali i u sportu uopšte.

KREATIVNA ČAROLIJA

Svima onima koji imaju sposobnost stvaranja lepote

Žena iz Beograda

Walk your talk

nekinovinastavnici

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

игром до знања

Мојим најдражим ђацима, неисцрпном извору инспирације

СТВАРАЛАЧКИ ДИЗАЈН / CREATIVE DESIGN

Све је могуће оном који верује....

In Centar

Platform for Social Entrepreneurship

S. Verbić: jedan lični bRlog

pošto me niko ne sluša, ja ponekad pišem...

MOOSHEMA GAZETA

Mooshema blog, zdrav život, zdrava ishrana, fitness

Business Skills

Tretiraj biznis kao što tretiraš sebe!

predragpopovic

A fine WordPress.com site

Споменка Кочиш

ОШ''Јосиф Маринковић'', Нови Бечеј

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

СЛАЂИНИ ВРАПЧИЋИ

Деца су украс света!

DEČJI FESTIVAL KREATIVNA ČAROLIJA

Međunarodni festival dečjeg filmskog, dramskog, muzičkog, likovnog i literarnog stvaralaštva

МИСЛИОНИЦА - ИГРАОНИЦА

II/3 Основне школе"21. октобар" у Крагујевцу

ВРЕМЕПЛОВ

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

%d bloggers like this: