Она колеге инспирише и мотивише

Тања Тошев Вречко, учитељица у OШ „Младост“ Београд

zeljana„Жељанин  пласман на овом престижном такмичењу буди наду да ће кроз њен рад свет препознати да и код нас постоје бескрајно вредни и креативни људи, који раде са децом и за децу. Она заиста заслужује да представља Србију на овом такмичењу јер далеко превазилази оквире обичне учитељице. Не налази изговор за нерад, већ начин да од сеоске школе начини школски рај. У томе заиста успева. Изузетно ценим јаке и самосвесне људе од струке, као што је Жељана, који имају визију школе будућности.

Учитељи као што је Жељана чине учионицу посебним местом за учење, одрастање и слободно изражавање креативних идеја које ће једнога дана овај свет учинити бољим и вреднијим.“

Бранка Пепић, учитељица у ОШ „Свети Сава“ Требиње, БиХ

Banja Vrujci-42 (1)„Жељану препознаје цијела Република Српска као Ккреативну, маштовиту, радну, комуникативну, препуну знања и топлине. Знамо да она то знање са лакоћом преноси на своје ученике, да је омиљена, да рачи топлином и њежношћу. Препуна је позитивне енергије и зато се нисмо изненадили њеном пласману у 50 најбољих наставника на свијету.

Дуго година је покретач и организатор Међународног фестивала дјечијег стваралаштва Креативна чаролија. Окупила је колеге и дјецу из различитих крајева свијета. Зато се сви ми радујемо одласку на тај фестивал који нестрпљиво чекамо, јер тамо нас чека Жељана, мајка, учитељица и другарица. Сви ми који смо имали прилику да осјетимо њено гостопримство и спознамо њене способности, оцијенили смо је највећом оцјеном. Због овога и других њених способности заслужила је да представља Србију на овом такмичењу. И не сао Србију, цијели простор бивше нам домовине. Сви смо уз њу и желимо јој успјех у даљем току такмичења.“

Биљана Ристић, учитељица у ОШ „Милан Ракић“ Нови Београд

Ucionica_Zeljana.jpg„За мене је пласман колегинице Жељане међу 50 најбољих наставника на свету велики догађај, пре свега због промовисања образовања Србије кроз несвакидашњи и позитиван пример.

За мене лично колегиничин пласман је и нада да ће се кроз уважавање њених идеја  амбијентална настава увести као обавезна у школски план и програм.  Лично подржавам и врло често примењујем такву наставу  јер у школи у којој тренутно радим постоје услови.

Колегиница Жељана има модеран, занимљив и активан приступ извођењу наставе. Одличан пример за то су амбијенталне учионице које је она осмислила кроз пројекат „Чаробно село“ који је јединствен, не само код нас, него и у свету. Сигурна сам да је многе наставнике инспирисала на овакав амбијенталан начин извођења наставе, као што је мене.“

Стојанка Дудуцки, наставница у ОШ Крсте Мисирков“ Куманово, Македонија

DSC_2427.JPG„Када сам чула да се моја колегиница Жељана Радојичић Лукић пласирала у 50 најбољих наставника на свету била сам одушевљена као да се то мени самој дешава, јер је она изузетна по много чему, а у исто време и скромна и пријатељски расположена према свим људима, а посебно према својим колегама. Убеђена сам да њој припада прва награда јер она увек надмаши себе својим радом, упорношћу и иновацијама.

Жељана је заслужила да представља Србију као нико до сада, јер је својим радом показала да се може много тога учинити на пољу образовања ако човек у себи носи љубав ка том послу, ако је упоран и ако ради на себи. Она је посвећен наставник, цењена колегиница и вољена уцитељица. Иако ради и живи у малом забаченом сеоцету, али са предивном природом, за њу и њен рад зна цела Србија и све земље у региону, на Балкану,  а ево сада и широм света.

Својом  позитивном  енергијом и челичном  вољом заразила је и све око себе, њење сараднике ближе и даље, а и све нас који смо били у додиру с њом, тако да сада не можемо ништа друго него да исто као и она тражимо у себи оно најбоље.  У њеној  поруци да ,,успех не пада са неба и да се за њега свако од нас мора борити својим радом“ садржан је њен однос и према раду и према успеху.

Она је  за мене најбоља учитељица на свету и ја је свим срцем подржавам и знам да ће бити на самом врху, јер она то заслужује! СРЕЋНО, Жељана и засијај као најлепша звезда међу осталих 50!“

Колеге из бивших република СФР Југославије

Advertisements

Posted on јануар 6, 2018, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 коментар.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Socceroaza

Blog posvećen fudbalskim trenerima i svim zaljubljenicima fudbalske igre u cilju zajedničkog usavršavanja i edukacije, kao i informisanja o novim načinima, stilovima i metodama treninga u fudbalu, ali i u sportu uopšte.

KREATIVNA ČAROLIJA

Svima onima koji imaju sposobnost stvaranja lepote

mamica radoznalica

Ovo je moja priča :)

nekinovinastavnici

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

игром до знања

Мојим најдражим ђацима, неисцрпном извору инспирације

СТВАРАЛАЧКИ ДИЗАЈН / CREATIVE DESIGN

Све је могуће оном који верује....

In Centar

Platform for Social Entrepreneurship

S. Verbić: jedan lični bRlog

pošto me niko ne sluša, ja ponekad pišem...

MOOSHEMA GAZETA

Mooshema blog, zdrav život, zdrava ishrana, fitness

Business Skills

Tretiraj biznis kao što tretiraš sebe!

predragpopovic

A fine WordPress.com site

Споменка Кочиш

ОШ''Јосиф Маринковић'', Нови Бечеј

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

СЛАЂИНИ ВРАПЧИЋИ

Деца су украс света!

DEČJI FESTIVAL KREATIVNA ČAROLIJA

Međunarodni festival dečjeg filmskog, dramskog, muzičkog, likovnog i literarnog stvaralaštva

МИСЛИОНИЦА - ИГРАОНИЦА

II/3 Основне школе"21. октобар" у Крагујевцу

ВРЕМЕПЛОВ

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

%d bloggers like this: