Она колеге инспирише и мотивише

Тања Тошев Вречко, учитељица у OШ „Младост“ Београд

zeljana„Жељанин  пласман на овом престижном такмичењу буди наду да ће кроз њен рад свет препознати да и код нас постоје бескрајно вредни и креативни људи, који раде са децом и за децу. Она заиста заслужује да представља Србију на овом такмичењу јер далеко превазилази оквире обичне учитељице. Не налази изговор за нерад, већ начин да од сеоске школе начини школски рај. У томе заиста успева. Изузетно ценим јаке и самосвесне људе од струке, као што је Жељана, који имају визију школе будућности.

Учитељи као што је Жељана чине учионицу посебним местом за учење, одрастање и слободно изражавање креативних идеја које ће једнога дана овај свет учинити бољим и вреднијим.“

Бранка Пепић, учитељица у ОШ „Свети Сава“ Требиње, БиХ

Banja Vrujci-42 (1)„Жељану препознаје цијела Република Српска као Ккреативну, маштовиту, радну, комуникативну, препуну знања и топлине. Знамо да она то знање са лакоћом преноси на своје ученике, да је омиљена, да рачи топлином и њежношћу. Препуна је позитивне енергије и зато се нисмо изненадили њеном пласману у 50 најбољих наставника на свијету.

Дуго година је покретач и организатор Међународног фестивала дјечијег стваралаштва Креативна чаролија. Окупила је колеге и дјецу из различитих крајева свијета. Зато се сви ми радујемо одласку на тај фестивал који нестрпљиво чекамо, јер тамо нас чека Жељана, мајка, учитељица и другарица. Сви ми који смо имали прилику да осјетимо њено гостопримство и спознамо њене способности, оцијенили смо је највећом оцјеном. Због овога и других њених способности заслужила је да представља Србију на овом такмичењу. И не сао Србију, цијели простор бивше нам домовине. Сви смо уз њу и желимо јој успјех у даљем току такмичења.“

Биљана Ристић, учитељица у ОШ „Милан Ракић“ Нови Београд

Ucionica_Zeljana.jpg„За мене је пласман колегинице Жељане међу 50 најбољих наставника на свету велики догађај, пре свега због промовисања образовања Србије кроз несвакидашњи и позитиван пример.

За мене лично колегиничин пласман је и нада да ће се кроз уважавање њених идеја  амбијентална настава увести као обавезна у школски план и програм.  Лично подржавам и врло често примењујем такву наставу  јер у школи у којој тренутно радим постоје услови.

Колегиница Жељана има модеран, занимљив и активан приступ извођењу наставе. Одличан пример за то су амбијенталне учионице које је она осмислила кроз пројекат „Чаробно село“ који је јединствен, не само код нас, него и у свету. Сигурна сам да је многе наставнике инспирисала на овакав амбијенталан начин извођења наставе, као што је мене.“

Стојанка Дудуцки, наставница у ОШ Крсте Мисирков“ Куманово, Македонија

DSC_2427.JPG„Када сам чула да се моја колегиница Жељана Радојичић Лукић пласирала у 50 најбољих наставника на свету била сам одушевљена као да се то мени самој дешава, јер је она изузетна по много чему, а у исто време и скромна и пријатељски расположена према свим људима, а посебно према својим колегама. Убеђена сам да њој припада прва награда јер она увек надмаши себе својим радом, упорношћу и иновацијама.

Жељана је заслужила да представља Србију као нико до сада, јер је својим радом показала да се може много тога учинити на пољу образовања ако човек у себи носи љубав ка том послу, ако је упоран и ако ради на себи. Она је посвећен наставник, цењена колегиница и вољена уцитељица. Иако ради и живи у малом забаченом сеоцету, али са предивном природом, за њу и њен рад зна цела Србија и све земље у региону, на Балкану,  а ево сада и широм света.

Својом  позитивном  енергијом и челичном  вољом заразила је и све око себе, њење сараднике ближе и даље, а и све нас који смо били у додиру с њом, тако да сада не можемо ништа друго него да исто као и она тражимо у себи оно најбоље.  У њеној  поруци да ,,успех не пада са неба и да се за њега свако од нас мора борити својим радом“ садржан је њен однос и према раду и према успеху.

Она је  за мене најбоља учитељица на свету и ја је свим срцем подржавам и знам да ће бити на самом врху, јер она то заслужује! СРЕЋНО, Жељана и засијај као најлепша звезда међу осталих 50!“

Колеге из бивших република СФР Југославије

One thought on “Она колеге инспирише и мотивише

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s