Будимо планете у „жељаноцентричном“ систему!

dfsas

Најбољи едукатори Србије, 13.децембар 2017.

Жељана је доказ да се рад, љубав према деци, према послу, колегијалност, емпатија, стручност, доследност, ипак негде цене и воде ка успеху. Строга, оштра и доследна у свом послу, топла и нежна према најмлађима које тек треба сазидати у интелектуалце и исправне људе, она достојно стоји на бранику српског учитељевања, бескомпромисно бранећи и чувајући ГРАЛ исправних моралних и људских вредности. Избор између више од 30.000 квалитетних колега из целог света је велики успех. Честитајмо јој сваком честицом наше мисли.

Жељана јесте модел колегама, али и свим младим људима који данас обликују српско образовање. Успех наше Жељане, значи да има наде за нашу децу, образовање, родитеље, исправност, да има наде, за нашу земљу и за људе у њој који сијају посебним сјајем. Моје лично познанство са њом, чини ме још поноснијом што се тако једноставна, овоземаљаска Жељана, како воли да каже „сеоска учитељица“ налази у групи 50 најбољих. Заслужено.

Госпођа Жељана Лукић-Радојичић је у нашој земљи и у српском свету „напаћених“ и често несхваћених просветних радника симбол, непристајања, неодустајања, борбености, праведности, стручности, темељности, професионализма и поштења. Када таква особа буде препозната од далеког система вредности у коме нема „ни по бабу, ни по стричевима“ у којем се вреднују стручни, професионални и лични квалитети, то значи да сви ми у нашој земљи можемо да се надамо да ће такви људи добити простор да на квалитетан и стручан начин интервенишу у образовању. Жељанино Чаробно село „чучи“ у свима нама, само је она била више од нас „цвет смео да мирише“  спремна да се бори за своје идеале. Чаробно село и Креативна чаролија саздани су чистом љубављу, ентузијазмом и креативношћу у пасивном простору Колубарског округа.

Њене идеје значајно су „продрмале“ регион и показале како се могу имплементирати нове методе интегративног, пројектног и креативног учења. Жељана истовремено и ствара и мења простор око себе. Промене су и квалитативног и квантитативног садржаја. Она показује и доказује да у посебно креаираним просоторима подстицајне школске архитектуре, може да тече једна сасвим нова активна настава. Жељана је пионир у креирању амбијенталне и интегративне наставе у свом радном простору. Тешко ју је пратити, а још теже ићи у корак са њом. Она увек иде даље. Она увек може и брже и више.

Жељана и њен „жељаноцентрични“ систем је модел, не само мени, већ и великом броју наставника да схватимо и прихватимо, да се боримо и изборимо за статус наставника у малим срединама који вредно и предано раде у веома компликованим условима, често без иједног наставног средства. Зато, будимо планете у овом „жељаноцентричном“ систему.

Татјана Марковић Топаловић,

наставница физике, Медицинска школа Шабац

Advertisements

Posted on јануар 2, 2018, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 коментар.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Socceroaza

Blog posvećen fudbalskim trenerima i svim zaljubljenicima fudbalske igre u cilju zajedničkog usavršavanja i edukacije, kao i informisanja o novim načinima, stilovima i metodama treninga u fudbalu, ali i u sportu uopšte.

KREATIVNA ČAROLIJA

Svima onima koji imaju sposobnost stvaranja lepote

mamica radoznalica

Ovo je moja priča :)

nekinovinastavnici

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

игром до знања

Мојим најдражим ђацима, неисцрпном извору инспирације

СТВАРАЛАЧКИ ДИЗАЈН / CREATIVE DESIGN

Све је могуће оном који верује....

In Centar

Platform for Social Entrepreneurship

S. Verbić: jedan lični bRlog

pošto me niko ne sluša, ja ponekad pišem...

MOOSHEMA GAZETA

Mooshema blog, zdrav život, zdrava ishrana, fitness

Business Skills

Tretiraj biznis kao što tretiraš sebe!

predragpopovic

A fine WordPress.com site

Споменка Кочиш

ОШ''Јосиф Маринковић'', Нови Бечеј

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

СЛАЂИНИ ВРАПЧИЋИ

Деца су украс света!

DEČJI FESTIVAL KREATIVNA ČAROLIJA

Međunarodni festival dečjeg filmskog, dramskog, muzičkog, likovnog i literarnog stvaralaštva

МИСЛИОНИЦА - ИГРАОНИЦА

II/3 Основне школе"21. октобар" у Крагујевцу

ВРЕМЕПЛОВ

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

%d bloggers like this: