KО У ЧУДА ВЕРУЈЕ, ТАЈ ЧУДА И СТВАРА

DSC_3010.JPGKо у чуда верује, тај чуда и ставра био је мото 13.међународног фестивала ВодаВода-Kреативна чаролија којом се већ тринаесту годину за редом успешно наставља представљање занимљивог концепта, па су и ове године најбољи основци и наставници представили своје музичко, филмско, драмско, литерарно и ликовно стваралаштво. У бањи Врујци су 26-27.маја 2017. изабрани победници у пет дечјих и две наставничке категорије.

DSC_2329Kвалитет и јединственост фестивала „Kреативне чаролије“ и ове године препознала је ВОДАВОДА, чији је дом Бања Врујци, где се фестивал одржава отворио своја врата свим креативним и талентованим малишанима. Деја креативна чудеса су се стварала у учионицама од Kикинде, Сремских Карловаца, Сремске Митровице, Шапца, Ваљева, Краљева, Перлеза, Љубовије, Бајине Баште, Обреновца, Лазаревца, Београда, Великог Градишта, Ниша, Лесковца,  до Бујановца и Прешева у Србији, преко Љубљане, Загреба, Беча, Штудгарта, Требиња, Љубиња, Чајнича, Власенице, Грачанице, Бијељине, Тузле, Живиница, па све до Москве у Руској Федерацији.

У циљу буђења свести о очувању и коришћењу домаће изворске воде расписан су конкурси за најбољи дечји кратки филм, најбољу дечју позоришну представу, најбољу музичку композицију и најбољи литерарни и ликовни рад, а све на теме „Од извора, кап по кап“ и “Моје маште кап, чаролије слап. Деца су имала прилику да на овом фестивалу представе свој поглед на значај воде за човечанство кроз пет, а њихови наставници кроз две такмичарске категорије.

Програм Међународног дечјег фестивала „ВОДАВОДА Kреативна чаролија“ одржан је последњег викенда у мају, 26. и 27. маја 2017.године у Бањи Врујци, дому воде и завичају славног војводе Живојина Мишића.

На 13.међународном фестивалу “ВодаВода-Kреативна чаролија” по први пут су учествовала деца из Русије и њихово присуство је сигнал организаторима да нема километарске дистанце за љубитеље добре фестивалске атмосфхере и да не постоји никаква препрека да се на једном месту у исто време нађу сви они који су посвећени креативном ставралаштву.  Током  два фестивалска дана проглашени су победници и додељене награде у оквиру категорија дечјег и наставничког стваралаштва, али то је био само један од начина да се истакне квалитет и да се укаже пут који треба следити до следеће Kреативне чаролије.

  • Литерани ствараоци ће следити пут Ивоне Прељевић из Београда, Дамјана Горгиоског из Прилепа, Богдана Златића из Kонарева, Валентине Полуге из Власенице, Александра Пепића из Љубиња, Немање Марковића из Алексиначког Рудника, Страхиње Петковића из Ресника, Јелене Жићаков из Змајева, Митре Јовановић са Новог Београда, Јулије Перовић из Пожеге и Тамаре Ивановић из Витановца код Kраљева.
  • Ствараоци ликовног израза следиће пут Теодоре Николић из Београда, Лорете из Загреба, Јелене и Бианке из Зрењанина и Александре из Змајева. Драмски ствараоци ће до следеће године следити пут победника из основних школа “Kрсте Мисирков” из Kуманова, “Николе Вукичевића” из Сомбора и “Боре Лазић” из Влашке, али и школе 1862 из Москве која је похваљена на овом фестивалу.
  • Ствараоци филмског израза пратиће пут ученика из Сремских Kарловаца, деце из Допунске школе на српском језику из Штудгарта и ученика из ОШ “Жарко Зрењанин” из Зрењанина.
  • По први пут на фестивал Kреативан чаролија деца су имала прилику да се опробају у стварању и извођењу дечје вокалне композиције, тако да ће им узори бити мала Kсенија Живојиновић из Жупањца, мали Оливер Станков из Неготинова у Македонији, Маша Илић из Сремске Митровице, Тамара Kрстић из Ваљева, Бојана Дргаичевић из Влашке и Нинослава Гогић из Стрелца.

На 13.фестивалу најбоље костимиране групе су групе из ОШ “Жарко Зрењанин” из Зрењанина, ОШ “Kрсте Мисирков” из Kуманова и ОШ “Ђура Јакшић” из Перлеза. Најбоље креативне изложбе имали су наставници из Влашке, Београда и Обреновца, најквалитетније радионице имали наставници из Бољевца, Kраљева, Требиња, док су најбољи образовни филмови створени у ОШ “Бранко Радичевић” на Новом Београду, у Гимназији “Патријарх Павле” у Београду и у Технолошкој школи у Параћину.

DSC_2149.JPG

Поред свих награђених, запажено учешће имала су деца из креативног студија Друм Зум из Београда, Плесног студија М из Ваљева, ПУ Лептирић из Лајковца, ПУ Kаја из Љига,  ПУ из Старе Пазове, ОШ “Жарко Зрењанин из Зрењанина и још неких места широм Србије.

Учесници су били смештени код својих вршњака са мионичке општине, јер је један од важних циqева овог фестивала и дружење И размена сазнајних искустава деце из сеоских и градских средина.

Првог дана фестивала  дочекани су сви гости у дворишту фабрике ВодаВода која је златни спонзор овог фестивала, који су учешћем  на креативном конкурсу стекли право да постану и учесници тринаестог међународног фестивала. Гости и домаћини фестивала украсили су Баwу Врујци путем учешћа у Kарневалу дечјих чудеса окићеног разноликим карневалским костимима чије су боје обојиле овогодишњи фестивал.

Након Kарневала дечјих чудесаа уследило је  свечано отварање фестивала, а ове године ту част је имали су председница УГ Kреатива, директорка фестивала и креатор бренда ВодаВода, који су на симболичан начин отворили овај фестивал дечјих осмеха и креативности.

 Г-дин Војин Ђорђевић, креатор бренда ВодаВода није крио задовољство што му се указала част да се нађе испред војске креативне деце, али и изненађење што се на једном месту окупио толики борј учесника жељних напајања на извору креативности на 13.ВодаВоди-Kреативној чаролији.

Председница УГ Kреатива Оливера Петровић поздравила је присутне нагласивши  да су житељи Бање Врујци поносни на овај фестивал, те да својим највећим успехом сматрају што им се многи, који су једном учествовали, с радошћу на фестивал поново враћају. Потом је госте поздравила, директорка и ауторка овог фестивала дечјег стваралаштва, Жељана Радојичић Лукић, која се учесницима захвалила што су у Бану Врујце донели најлепше дарове. Обећала им је, у име организатора, да ће током два дана дружења, од тих дарова заједничким трудом направити чудо, јер онај ко верује у чуда, чуда може и да ствара.

Током 13.међународног фестивала у Бањи Врујци,  са децом су се дружили Градимир Стојковић, Владимир Андрић, Ђорђе Давид, Пеђолино и Леонтина са хором Чаролија.

DSC_2382.JPGТоком два дана фестивала, поред уживања у уметности, посетиоци су имали прилику да чују Хор Чаролија под диригентском палицом Леонтине Вукомановић,  да се друже са нашим угледним писцима за децу, Градимиром Стојковићем И Владимиром Андрићем, али и код деце популарним Ђорђем Давидом и Пеђолином који су били водитељи програма.  Осим тога, уживали су у шетњама крајоликом Бање Врујци, посетили су родну кућу војводу Живојина Мишића И обишли су својеврсну туристичко образовну атракцију Чаробно село које је последњих година апсолутни хит у понуди образовног туризма у Србији.

Медијску подршку обезбедила је Радио Телевизија Србије, као и свих претходних година.

Advertisements

Posted on јун 12, 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Поставите коментар.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Socceroaza

Blog posvećen fudbalskim trenerima i svim zaljubljenicima fudbalske igre u cilju zajedničkog usavršavanja i edukacije, kao i informisanja o novim načinima, stilovima i metodama treninga u fudbalu, ali i u sportu uopšte.

KREATIVNA ČAROLIJA

Svima onima koji imaju sposobnost stvaranja lepote

mamica radoznalica

Ovo je moja priča :)

nekinovinastavnici

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

игром до знања

Мојим најдражим ђацима, неисцрпном извору инспирације

СТВАРАЛАЧКИ ДИЗАЈН / CREATIVE DESIGN

Све је могуће оном који верује....

In Centar

Platform for Social Entrepreneurship

S. Verbić: jedan lični bRlog

pošto me niko ne sluša, ja ponekad pišem...

MOOSHEMA GAZETA

Mooshema blog, zdrav život, zdrava ishrana, fitness

Business Skills

Tretiraj biznis kao što tretiraš sebe!

predragpopovic

A fine WordPress.com site

Споменка Кочиш

ОШ''Јосиф Маринковић'', Нови Бечеј

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

СЛАЂИНИ ВРАПЧИЋИ

Деца су украс света!

Devetogodišnje obrazovanje

Za nastavnike razredne nastave

DEČJI FESTIVAL KREATIVNA ČAROLIJA

Međunarodni festival dečjeg filmskog, dramskog, muzičkog, likovnog i literarnog stvaralaštva

МИСЛИОНИЦА - ИГРАОНИЦА

II/3 Основне школе"21. октобар" у Крагујевцу

ВРЕМЕПЛОВ

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

%d bloggers like this: