Možda te se plaše

16114506_1214242288690023_1551292940225186518_nMožda te se plaše jer si previše iskrena u doba kada ljude privlači slatkorečivost, privlače ih oni koji manipulišu svojim rečenicama i oni koji znaju kako učiniti da laž bude privlačnija od istine. Možda je tvoja istina gorka onima koji ne žele okusiti original – onima koji samo žele šlag sa torte.

Možda ih plašiš jer tačno znaš šta želiš i znaš šta ne želiš, a svi su drugi izgubljeni u pokušaju da isto to otkriju. Možda su toliko izgubljeni u svojoj nesigurnosti da odbacuju svakoga ko je siguran u sebe ili su se možda samo navikli na ljude koji su nesigurni i koji sada ne razumeju ko su.

Možda te se boje jer ne želiš sudelovati u njihovim igrama, u kojima su svi toliko opsednuti pobedama da je gubitnik svako ko ne igra. Možda si okružena ljudima koji su toliki stručnjaci u igranju igara da ne znaju kako je na suprotnoj strani i ne žele ponovno biti početnici.

Možda te se plaše jer im govoriš ono što ne žele čuti i jer su navikli da im se serviraju laži. Možda žele verovati u bilo koju sliku koja je stvorena za njih i ne žele videti ko su oni uistinu. Možda su im tvoje reči toliko nepoznate da ih jednostavno ne razumeju ili im ne veruju.

Možda ih plašiš jer obraćaš pažnju. Ne zaboravljaš šta su rekli dok su bili ljuti ili dok su bili ranjivi, obraćaš pažnju na njihove oči i govor tela, obraćaš pažnju na ton njihova glasa i gestikulaciju. Možda nisu navikli da ih se vidi ili čuje i tvoja im pažnja predstavlja nelagodu jer to znači da moraju skinuti maske.

Možda te se boje jer znaš da ih je strah, a ti ipak još nisi oprezna. Možda si neoprezna sa svojim srcem i osećanjima i oni ne znaju kako se nositi s njima, oni ne znaju kako se nositi s bilo čime što narušava njihovu sigurnost, koja narušava njihovu rutinu ili realnost. Možda tvoje srce kuca brže od njih i ne mogu s tobom držati korak.

Možda te se plaše jer ih ne trebaš. Jer znaju da možeš preživeti bez njih, jer znaju da ih nećeš čekati, jer znaju da ćeš se zauzeti za sebe, jer znaju da nećeš dozvoliti da budeš samo još jedan broj na njihovoj listi.

Možda ih plašiš jer ceniš samu sebe, jer si dovoljno snažna da odeš i jer si dovoljno pametna da znaš koliko vrediš. Možda su se toliko navikli biti na pijedestalu da ne znaju biti nigde drugde.

Bez obzira na razlog, nastavi ih plašiti. Nastavi ih plašiti svojom iskrenošću, snagom, svojom dobrotom, svojom ljubavlju, razumevanjem, svojim rečima, svojim očima, svojom prisutnošću i svojom sposobnošću da ih pročitaš. Čitaj ih i dalje sve dok ne pronađeš nekoga ko je jednako hrabar kao i ti i koji se neće tako lako uplašiti, nekoga ko je jednako “strašan” kao i ti.

Advertisements

Posted on јануар 16, 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 4 коментара.

  1. Драги моји пратиоци и читаоци мог блога,
    Овај текст јесте приказ моје личности и случајни одраз ситуација које ме прате у животу, иако није настао из мог пера. Али реченице, попут:
    „Можда те се плаше јер их не требаш, јер знају да можеш преживети без њих, јер знају да их нећеш чекати, јер знају да ћеш се заузети за себе, јер знају да нећеш дозволити да будеш само још један број на њиховој листи“, јесу мој животни мото 🙂 По броју прегледа јасно је да нас има доста, само што нисмо умрежени. Нажалост.

  1. Повратни пинг: ponekad

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Socceroaza

Blog posvećen fudbalskim trenerima i svim zaljubljenicima fudbalske igre u cilju zajedničkog usavršavanja i edukacije, kao i informisanja o novim načinima, stilovima i metodama treninga u fudbalu, ali i u sportu uopšte.

KREATIVNA ČAROLIJA

Svima onima koji imaju sposobnost stvaranja lepote

mamica radoznalica

Ovo je moja priča :)

nekinovinastavnici

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

игром до знања

Мојим најдражим ђацима, неисцрпном извору инспирације

СТВАРАЛАЧКИ ДИЗАЈН / CREATIVE DESIGN

Све је могуће оном који верује....

In Centar

Platform for Social Entrepreneurship

S. Verbić: jedan lični bRlog

pošto me niko ne sluša, ja ponekad pišem...

MOOSHEMA GAZETA

Mooshema blog, zdrav život, zdrava ishrana, fitness

Business Skills

Tretiraj biznis kao što tretiraš sebe!

predragpopovic

A fine WordPress.com site

Споменка Кочиш

ОШ''Јосиф Маринковић'', Нови Бечеј

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

СЛАЂИНИ ВРАПЧИЋИ

Деца су украс света!

Devetogodišnje obrazovanje

Za nastavnike razredne nastave

DEČJI FESTIVAL KREATIVNA ČAROLIJA

Međunarodni festival dečjeg filmskog, dramskog, muzičkog, likovnog i literarnog stvaralaštva

МИСЛИОНИЦА - ИГРАОНИЦА

II/3 Основне школе"21. октобар" у Крагујевцу

ВРЕМЕПЛОВ

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

%d bloggers like this: