Najbolji edukatori Srbije

IMG_9670Najbolji edukatori Srbije je projekat koji se ove godine realizuje po prvi put i čiji je cilj da nagradi i istakne desetak najboljih učitelja/nastavnika/profesora osnovnih i srednjih škola u Srbiji koji daju izuzetan doprinos obrazovanju. Ideja je da projekat postane tradicionalan i da se održava iz godine u godinu.

Želja nam je da dodjemo do nekolicine edukatora koji zaista prave razliku u svom poslu. Želimo da istaknemo edukatore koji su inspirativni i kreativni, čiji su časovi drugačiji i zanimljivi, koji organizuju najrazličitije vannastavne aktivnosti, koji imaju odlično opremljen kabinet, koji decu podstiču na rad, istaživanje i proaktivnost. Želimo da se zahvalimo edukatorima koji čine izuzetne napore i da im pokažemo da se to ceni. Želimo da javno pohvalimo njihov trud i zalaganje i na taj način damo pozitivne primere ostalim predavačima.

Deca provode mnogo vremena sa svojim učiteljima i nastavnicima koji ih neretko upoznaju jako dobro i utiču na neke od najvećih odluka u našim životima.  Bilo da smo želeli da budemo muzičari, programeri, lekari ili piloti verovatno je postojao učitelj koji nam je probudio strast prema tome na nekom uzbudljivom času. Možda je postojao učitelj koji je video nešto u nama, koji nam je posvetio svoje vreme i ohrabrio nas da se uvek trudimo da budemo najbolji.

Da li su vam misli odlutale ka nekom poznatom osmehu? Ko vas je prvi inspirisao u najranijim školskim danima ili motivisao da kasnije vredno i uporno idete ka cilju? Čiji vam ja kabinet bio najdraže mesto u školi, najinspirativnija prostorija u kojoj vas je sve navodilo na pitanje i istraživanje? Ko je uvek bio tu da sasluša vaše nedoumice i nađe odgovor na gomilu dečijih pitanja postavljenih jedno za drugim? Ko vam je nekad dosadnu temu ili predmet pokušavao da predstavi na što kreativniji način, tako da na kraju i sami poželite da saznate što više o tome?

Ko su ti učitelji/učiteljice, nastavnici/nastavnice, profesori/profesorice, kojima dugujete tako mnogo a nikad im to niste rekli…

Mi ćemo vam pomoći da kažete. Mi želimo da kažemo hvala svakom edukatoru koji je napravio razliku, izašao iz uopštenog sistema školstva i pokazao ljubav prema svojoj profesiji i učenicima koji su mu povereni. Želimo da istaknemo sve one koji pokušavaju da unaprede društvo u kome živimo, ne samo tako što će i sami biti bolji ljudi, nego što će generacije koje dolaze usmeravati ka pravim vrednostima, pravima i obavezama prema društvu kome pripadamo. Želimo da nagradimo izuzetne učitelje i nastavnike koji ulažu trud i napor da postignu izvanredne rezultate sa decom.
Pomozite nam da nagradimo ljude koji su vaše detinjstvo obojili duginim bojama! Pošaljite nam imena edukatora koji su obeležili vaše školovanje.

 

 

Opširnije o projektu pročitajte na sledećem linku: zivojinmisic.rs

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s