За Србе у Србији од Срба у свету

Задовољство ми је да вам представим нови пројекат коју је покренула једна српска породица која живи у Француској. Наиме, реч је о другој и трећој генерацији Срба у Француској која је основала асоцијацију под називом „Добре виле“, а која ће се бавити прикупљањем средстава за паметне, радне, упорне и вредне Србе у Србији који имају идеју како да унапреде своје газдинство, како да поправе квалитет живота у руралној средини, али и оне који желе да се школују, а немају  довољно средстава. Ова породица је мислила и на установе културе и образовања и помоћи ће свима онима који аpлицирају на њихов позив који постављам испод. Можете их контактирати путем ФБ групе DOBRE VILE LES BONNES FEES

 1450268_10152018820370630_320292690_n

Ми смо српска породица, друге и треће генерације у Француској, удружени у непрофитну француску  невладину асоцијацију „ДОБРЕ ВИЛЕ“, која има за циљ да пружи материјалну помоћ у циљу развоја културе, образовања и пољопривреде, али и да директнопомогне маринализованим групама и појединцима у у Србији.

Циљ Удружења „Добре Виле“ је да окупи што већи број Срба у свету и њихових пријатеља око горућих проблема у матици, а који имају за циљ да поправе  будућност наше отаџбине. Трудићемо се да нашу изреку  „Само Слога Србина Спасава“ применимо на конкретним хуманим активностима и на тај начин  осигурамо да сви Срби изван матице живе и раде у складу са овом паролом.

Наше Удружење „Добре виле“ засновано је на три виле које имају своју сферу интересовања, па ће тако:

Златокоса вила је задужена за СОЦИЈАЛНУ ФОНДАЦИЈУ, а њен основни задатак једа путем презентације хуманитарних и социјалних пројеката привуче пажњу српских исељеника да својим средствима утичу на побољшање социјалног статуса маргинализованих група!

Смеђокоса вила је задужена за КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНУ ФОНДАЦИЈУ,  а њен основни задатак је да путем презентације културно-историјских и образовних пројеката привуче пажњу српских исељеника да својим средствима утичу на очување културно-историјских добара и оснаживање образовних компетенција група и појединаца!

Риђокоса вила је задужена за ПОЉОПРИВРЕДНУ ФОНДАЦИЈУ,  а њен основни задатак је да путем презентације пројеката у области пољопривреде и да  на тај начин привуче пажњу српских исељеника да својим средствима утичу на развој пољопривреде и задржавање младих људи у сеоским срединама.

Наша амбиција је да овом кампањом у оквиру асоцијације „Добре виле“ помогнемо даровитим и амбициозним младим људима у Србији да користећи своје природно окружење препознају ресурсе и да им понудимо финасијску стимулацију која им може омогућити да на својој дедовини направе савршено окружење за своје потомке. Циљ нам је да освестимо младе људе у Србији о значају очувања нетакнуте природе и да их подстакнемо да производе органски здраву храну, али и да их обучимо како да се боре против ГМО која нам свима прети. Ако успемо да једна породица остане на селу, оснажена нашом финансијском помоћи и да се један даровити студент након завршеног факултета врати на своје огњиште и тамо примени научено на факултету, мисија „Добрих вила“ је остварена. Надамо се да ће тај број бити далеко већи и уздамо се у дарежљивост оставрених Срба из целог света.

За сваки пројекат постоји формулар који се може преузети путем нашег сајта који ћемо ускоро пустити у рад. Трудићемо се да успостављањем сарадње са невладиним сектором из Србије пружимо сву потребну помоћ при попуњавању формулара онима којима та помоћ буде потребна.

Драга браћо исељеници, поштовани донатори, определите се да донирате 10, 20 е (по Вашим могућностима) за фондацију или конкретан случај којем желите директно да помогнете. То можете да учините када желите и како желите, а наше удружење ће пословати крајње транспарентно и одговорно. Када се достигне потребан износ, ми ћемо омогућити реализацију пројекта и исту ћемо пратити и након саме реализације и о свему вас извештавати у слици и речи путем нашег сајта. Никада, породица или млада особа, неће добити директну уплату новца, али ћемо им понудити услугу (набавка техничког хардвера и софтвера, куповина стада оваца, коза, говеда и друге ситне и крупне стоке, изградња стакленика за узгој цвећа, зачинског биља и поврћа, опремање друштвеног простора образовних и културних установа или било какву другу акцију за коју буду аплицирали групе или појединци из Србије). На овај начин желимо да осигурамо проток новца и омогућимо да свака Ваша донација буде искоришћена за сврхе за које сте Ви определили средства.

Заузврат, наш сајт Вам нуди низ приступа културним, историјским, образовним верским и туристичким садржајима у замену за донације. Наша идеја је да свако може дати мали допринос за један велики проблем појединца или групе у Србији која не види излаз из ситуацоије у којој се затекла не својом вољом!

Живот је сурова реалност за некога ко чека само добру вилу да му помогне да и његов живот буде вредан живљења, зато постаните нечија добра вила.

Чак и ако само 50% нечијих снова, заједничким снагама, будемо оставрили, то ће бити много, па хвала свима вама, наше драге добре виле!

Наш основни циљ је стварање мреже Срба у свету, придружите се и постаните део асоцијације која мења живот Србима у нашој матици!


 

Advertisements

Posted on новембар 27, 2013, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. Поставите коментар.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Socceroaza

Blog posvećen fudbalskim trenerima i svim zaljubljenicima fudbalske igre u cilju zajedničkog usavršavanja i edukacije, kao i informisanja o novim načinima, stilovima i metodama treninga u fudbalu, ali i u sportu uopšte.

KREATIVNA ČAROLIJA

Svima onima koji imaju sposobnost stvaranja lepote

mamica radoznalica

Ovo je moja priča :)

nekinovinastavnici

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

игром до знања

Мојим најдражим ђацима, неисцрпном извору инспирације

СТВАРАЛАЧКИ ДИЗАЈН / CREATIVE DESIGN

Све је могуће оном који верује....

In Centar

Platform for Social Entrepreneurship

S. Verbić: jedan lični bRlog

pošto me niko ne sluša, ja ponekad pišem...

MOOSHEMA GAZETA

Mooshema blog, zdrav život, zdrava ishrana, fitness

Business Skills

Tretiraj biznis kao što tretiraš sebe!

predragpopovic

A fine WordPress.com site

Споменка Кочиш

ОШ''Јосиф Маринковић'', Нови Бечеј

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

СЛАЂИНИ ВРАПЧИЋИ

Деца су украс света!

Devetogodišnje obrazovanje

Za nastavnike razredne nastave

DEČJI FESTIVAL KREATIVNA ČAROLIJA

Međunarodni festival dečjeg filmskog, dramskog, muzičkog, likovnog i literarnog stvaralaštva

МИСЛИОНИЦА - ИГРАОНИЦА

II/3 Основне школе"21. октобар" у Крагујевцу

ВРЕМЕПЛОВ

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

%d bloggers like this: