Obrazovni turizam zasnovan na koncepciji aktivnog učenja, Sajam turizma 24.2.2012.

Poštovani,

Zadovoljstvo mi je da Vas pozovem na celodnevni program predstavljanja obrazovnih programa dečjeg i omladinskog turizma, kao i lokacija na kojima će se oni sprovoditi.

Prezentacije, organizovane u saradnji Turističke organizacije Srbije i Zajedničkog programa Ujedinjenih nacija “Održivi turizam u funkciji ruralnog razvoja” održavade se u okviru beogradskog Međunarodnog sajma turizma na TOS-ovom štandu ruralnog turizma u hali 4 u petak, 24. februra 2012. godine, sa početkom u 10h.

U okviru svoje sajamske prezentacije, pet od šest projekata odabranih u okviru Konkursa za diversifikaciju ruralne ekonomije kroz turizam, raspisanog u okviru Zajedničkog programa na temu “Održivi turizam u funkciji ruralnog razvoja”, a na temu “Obrazovni turizam zasnovan na koncepciji aktivnog učenja” prikazaće deo aktivnosti koje će od ove godine biti dostupne deci predškolskog i školskog uzrasta u raznim krajevima zemlje. Kroz raznovrsne radionice koje će biti održane na Sajmu turizma prikazaće se deo obrazovnih aktivnosti dostupnih deci na 5 lokacija u Srbiji. Svoje aktivnosti predstaviće predstavnici sledećih projekata:

  1. Banatsko šarenilo (Crveni krst, Vršac)
  2. Obrazovna avantura (Zavičajni muzej, Knjaževac)
  3. Paležnica i Brankovina, sinergija nadleđa i veština (OŠ Sava Kerković, Ljig)
  4. Seoska otvorena škola (OŠ Ivo Andrić, Pranjani)

Pored interaktivnog predstavljanja ovih turističko-obrazovnih lokacija u kom će, u okviru podrške jednog od partnera ovog projekta, Prijatelja dece Srbije, učestvovati deca i prosvetni radnici beogradskih škola, na štandu će biti predstavljen i način obeležavanja dečjih i omladinskih turističkih destinacija, kao i publikacija koja će kod šire publike podići svest o značaju i potencijalima obrazovnog turizma.

U nadi da ćete prisustvovati predstavljanju pionirskih turističkih lokacija koje svojim programima doprinose kvalitetu obrazovanja,

Vera Jovanović, Menadžer programa za decu u ruralnom razvoju

2 thoughts on “Obrazovni turizam zasnovan na koncepciji aktivnog učenja, Sajam turizma 24.2.2012.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s