Vaskršnji likovni konkurs

Najbolji vaskršnji likovni rad

Vaskršnji likovni konkurs se raspisuje najmanje dva meseca pre održavanja tradicionalne manifestacije. Konkurs se objavljuje u Prosvetnom pregledu i na sajtovima namenjenim prosvetnim radnicima.

Školsko takmičenje: Škole koje žele da učestvuju na konkursu imaju dužnost da formiraju komisiju na nivou škole za izbor tri najbolja likovna rada u kategoriji mlađeg školskog uzrasta i isto toliko u kategoriji starijeg školskog uzrasta. Škola je dužna da u predviđenom roku u zapečaćenoj koverti pošalje radove koji će tu školu predstavljati na predzavršnom izboru najboljih likovnih radova.

Regionalno takmičenje: Odmah po završetku konkursa, autor imenuje komisiju za uži izbor, koju čine likovni stručnjaci (profesori likovne kulture). Komisija u saradnji sa autorom smotre i organizatorom određuje broj radova na regionalnom nivou koji ulaze u uži izbor. Učenici i škole čiji su radovi ušli u uži izbor pozivaju se da prisustvuju manifestaciji na kojo će biti proglašeni pobednici likovnog konkursa.

Republičko takmičenje: Republička komisija za izbor najboljeg likovnog rada ima 5 članova (gost nastavnik likovne kulture, 2 predstavnika organizatora, slikar/ikonopisac i veroučitelj). Članove po pozivu Rešenjem imenuje autor smotre dečjeg stvaralaštva. Članovi međusobno biraju predsednika Komisije koji vodi i potpisuje Zapisnik. Izložba svih likovnih radova koji su odabrani u uži izbor je javna. Postavlja se u holu škole domaćina. Članovi Komisije prave svoj uži izbor, donose po tri odabrana rada sa izložbe i počinje zajednički rad Komisije na izboru najbolji likovni rad. Sačinjava se zapisnik.

Kriterijumi za izbor najboljeg likovnog rada:

• Biraju se 3 najuspešnija rada u mlađem školskom uzrastu (1-3. mesto) i tri najbolja rada u starijem školskom uzrastu (1-3. mesto),

• Vrednuje se kreativnost i originalnost.

• Rad treba da šalje poruku, ima priču.

• Uvažavaju se uloženi trud i vreme.

• Izbor se potvrđuje većinom glasova članova Komisije (najmanje 3 glasa).

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s